Peter Mayle: Monaco, mon amour

Ajándékba kaptam a könyvet, úgy két évvel ezelőtt, de mivel olvastam már Peter Mayle-tól az Egy év Provence-ban című regényt, ami aranyos és szórakoztató volt a maga nemében, de semmi több, egészen idáig váratott magára.
Aztán elkövettem azt a hibát, hogy leutaztam szüleimhez egy hétvégére anélkül, hogy egyetlen könyvet is bepakoltam volna a táskámba, s mivel ez volt az első kötet, amin megakadt a szemem régi szobácskám könyvespolcán, gondoltam, miért is ne? Ideje elolvasni.
Tulajdonképpen nem volt rossz. Olyan volt, amilyenre számítottam, így Peter Mayle-nak erre a regényére is éppen úgy ráillik a kedves és szórakoztató jelző, mint a fentebb már említett Egy év Provence-ban című művére. A főszereplő is ismerős lehet azok számára, akik lelkesen bújják a könyveit, ugyanis a Bor, mámor, Provence-ből jól ismert Benett kalandos útjai folytatódnak ebben a könyvben. (Én ugyan nem olvastam, de láttam a filmet, és úgy rémlik, hogy egy bizonyos Benett-ről szólt a történet.)
Amit még tudni érdemes, hogy ez a könyv az Egy év Provence-bennel ellentétben nem egy gasztroregény, sokkal inkább krimi, vagy legalábbis afelé tendál. Benettnek pénz híján el kell fogadnia egy dúsgazdag fickó megbízását, ami eleinte nagyon kecsegtetőnek tűnik (semmi más dolga nem lenne, csupán Monaco egy fényűző villájában, havi "zsebpénzzel" ellátva lébecolni), aztán persze kissé bonyolódik a helyzet. Közben persze mellészegődik egy szupernő, pont mint ahogyan az a B-kategóriás akciófilmekben lenni szokott. (Azért írom ezt, mert annyiszor eszembe jutott olvasás közben, hogy éppen olyan a könyv cselekménye, mint ezeknek a tucatjával készült, fájdalmasan tipikus akció-krimi sorozatoknak vagy filmeknek.)
Hát szóval ezt is kiolvastuk, és a kissé negatív kritikával ellentétben, nagyon lendületes és valahol szórakoztató volt, de azt hiszem Peter Mayle-ből ennyi elég is nekem. :)

6 megjegyzés:

Amadea H. írta...

OFF:/
Lulin, Az ötödik Sallyben és Alice Hoffmanban tudok segíteni (szépséghibásak, de nem annyira, h az olvasást zavarják, és 30-70% között mozog a kedvezmény), ha gondolod, ahogy Nima blogján írtam. Ha érdekel az ajánlat, szólj.

lulin írta...

Jaj, köszi, Am! Nem is figyeltem, hogy már Nimánál is írtad. Az a baj, hogy most eléggé le vagyok gatyásodva (+jövő héten esküvőre is hivatalos vagyok, ami megint csak nem olcsó mulatság), úgyhogy sajnos most nem hiszem hogy élni tudok a lehetőséggel. De nagyon kedves vagy, hogy felajánlottad a segítséged, és ha még fizu után is tartani fog az akció, lehet, hogy majd zargatlak ezzel kapcs. :)

Amadea H. írta...

Lulin, ebben a holtban csak leakciózott könyvek vannak, m szépséghibásak. Oké, majd szólj, ha jó lesz neked, eddig nem vitték el őket úgy láttam.

szeee írta...

uhh, szuper ez az új design!!!

Nima írta...

húúú, de jó az új sablon!! nagyon tetszik.

lulin írta...

Köszi! :)